’t Duyfrak

Opdrachtgever: Complan Eindhoven
Architect: Frencken Scholl Architecten te Maastricht
BVO: 1.900 m2
Complan B.V. verstrekte na aanbesteding namens de gemeente Katwijk de opdracht voor het bouwen van de brede school Valkenburg.

Dit gebouw is tot stand gekomen met behoud van functionele, esthetische, duurzame en onderhoudstechnische uitgangspunten.De brede school heeft meerdere gebruikers. Onderwijsorganisaties waaronder CBS De Burcht met in totaal 4 groepen basisonderwijs is een van de hoofdgebruikers.

De gevels zijn opgebouwd uit robuuste materialen als hout, aluminium en schoonmetselwerk. De lange opvallende schuine daken zijn vergroend door toepassing van mossedum afwerking. Hoge plafonds in de lokalen geven een hoge score op het aspect volume zoals bepaald in de norm Frisse Scholen. Het werk is na een korte bouwtijd van slechts 10 maanden opgeleverd inclusief afwerkingen.

Jansman Bouw coördineerde alle disciplines inclusief installaties, alsmede interieurinrichting en terreininrichting.